El Parc Natural de l’Alt Pirineu:

“Altes muntanyes, regugi d’espècies amenaçades i uns paisatges modelats per segles d’activitat humana constitueixen el parc natural més gran de Catalunya, a cavall de les comarques del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell”

Amb un total de 70.000 hectàrees, bona part del traçat de La Ribalera és dins d’aquest espai natural de gran diversitat mediambiental. Aquest és doncs un altre dels trets diferencials d’aquesta cursa: poder gaudir d’una gran diversitat d’hàbitats naturals. Boscos de coníferes, boscos planifolis de muntanya, matollars, tarteres i prats alpins, entre d’altres, són exemples del que s’aniran trobant els esportistes.

Des de La Ribalera ha estat sempre una prioritat la protecció i el respecte d’aquest espai natural. És per això que a l’Article 12 del seu reglament destaca el llençament de deixalles i qualsevol mena d’infracció contra el medi natural com a motiu de desqualificació. Com cada any, a partir del control número 5 (Coll de Màniga) no hi haurà gots als punts d’avituallament. Els corredors, que sempre han respectat aquest espai natural únic, hauran de portar el seu propi got o bidó.

Més informació a: Parc Natural de l’Alt Pirineu

Categories: Actualitat