21 de marzo de 2019

Reglament 2020

CARRERA POR ALTA MONTAÑA la Ribalera 

El presente reglamento está basado en el Reglamento de las Competiciones de Carreras por Montaña de la FEEC.

https://drive.google.com/open?id=1_o78lHiUEgmt0RsMBBeUTpHcaR4BaSDy

Artículo 1. Organización

La cursa per Alta Muntanya La Ribalera està coordinada i dirigida per l’Agrupació Excursionista “Catalunya”(AEC) entitat sense afany de lucre, mitjançant la inestimable col·laboració voluntària i altruista dels seus associats, adherides a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport de le Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Lleida-Ara Lleida, dels Ajuntaments de Tírvia i Farrera, Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Parc Natural de l’Alt Pirineu i Creu Roja, i amb el suport dels Ajuntaments de Valls del Valira, de la Vall Ferrera, Consell Comarcal del Pallars Jussà i Consell Comarcal de l’Alt Urgell i amb l’ajut dels veïns de Tírvia i de pobles del voltant. En aquesta edició es faran tres curses paral·leles, una amb el recorregut original aproximat de 42,2 km i 3000 m de desnivell positiu acumulat (Marató), una segona de més curta de 23,3 km i 1500 m de desnivell positiu acumulat (Mitja Marató) i una tercera de 14,0 km i 700 m de desnivell positiu acumulat (Popular). 

Artículo 2. Las pruebas y condiciones de los participantes

La cursa per alta muntanya La Ribalera transcorre  per camins de muntanya, senders i pistes del parc Natural de l’Alt Pirineu.

Podrán participar en la carrera todos aquellos deportistas que a 31 de diciembre del año en curso tengan los siguientes o más años según la carrera: 18 (Maratón), 16 (Medio Maratón) y 14 (Popular), y que tengan la licencia apta para competición expedida por la FEEC, FEDME u otras federaciones extranjeras adheridas a la UIAA oa la ISF. También podrán tomar parte de la carrera los titulares de licencias de las federaciones deportivas que tengan reciprocidad con la FEEC, y los corredores sin licencia que lo comuniquen a la Organización al hacer la inscripción, la Organización los tramitará el seguro. 

Los menores de 18 años a fecha de la carrera deberán aportar una autorización de los padres o tutores a la hora recoger el dorsal según el modelo que se encontrará en la página WEB de las inscripciones.

Artículo 3. Fecha

Tírvia, 21 de juny de 2020.

Artículo 4. Inscripciones

–  Les inscripcions s’obriran el dia 1de febrer i es tancaran el 18 de juny a les 24 h.

– Inscripcions exclusivament per Internet a través de l’enllaç que trobareu al web de la cursa: www.laribalera.cat

- Se deberá rellenar los datos solicitados a la inscripción en línea y seguir los pasos, se hará el pago en línea con tarjeta.

– Marató: del dia 1 de febrer fins al 15 de maig l’import de les inscripcions serà de 40 € pels corredors federats i 47 € pels no federats. Del dia 16 de maig fins al 31 de maig l’import serà de 45 € pels corredors federats i 52 € pels no federats. Del dia 1 de juny fins al 18 de juny l’import serà de 50 € pels federats i 57 € pels no federats.

– Mitja Marató: del dia 1 de febrer fins al 15 de maig l’import de les inscripcions serà de 30 € pels corredors federats i 37 € pels no federats. Del dia 16 de maig fins al 31 de maig l’import serà de 35 € pels corredors federats i 42 € pels no federats. Del dia 1 de juny fins al 18 de juny l’import serà de 40 € pels federats i 47 € pels no federats.

– Popular: del dia 1 de febrer fins al 15 de maig l’import de les inscripcions serà de 20 € pels corredors federats i 27 € pels no federats. Del dia 16 de maig fins al 31 de maig l’import serà de 23 € pels corredors federats i 30 € pels no federats. Del 1 de juny fins al 18 de juny l’import serà de 26 € pels federats i 33 € pels no federats.

– ANUL·LACIÓ: Fins al dia 5 de juny inclòs es retornarà el 50% de l’import total pagat. No hi haurà devolucions més enllà d’aquesta data.

– L’Organització es reserva 5 inscripcions, en cadascuna de les proves, per a la seva lliure adjudicació. 

- Plazas limitadas a 200 corredores en el Maratón, 300 corredores en la Media Maratón.

- La inscripción incluye participación en la carrera, regalo conmemorativo, avituallamientos líquidos y sólidos durante la prueba y bebida, pan con tomate y butifarra a la llegada.

Artículo 5. Avituallamientos

Durante la prueba, la organización proporcionará avituallamientos líquidos y sólidos intercalados, a distancias no superiores a 5 km o desniveles positivos superiores a los 500 m. Habrá avituallamiento y bebida, pan con tomate y butifarra a la llegada.

Artículo 6. Recorrido 

Todo el recorrido estará debidamente marcado por la organización con cintas, banderolas y estacas.

Artículo 7. Controles de paso (CP) y límites horarios

La cursa transcorre per terreny que és Parc Natural i per això s’haurà de seguir estrictament el recorregut senyalitzat, no fer-ho serà motiu de desqualificació. Hi haurà observadors de l’organització durant el recorregut.  Als CP hi haurà personal de l’organització que verificarà el pas dels corredors, en alguns es prendran lectures automatitzades del temps de pas. Els participants són els responsables d’assegurar-se que el controlador ha verificat el seu pas per cada CP.

El temps màxim per a fer el recorregut de la Marató serà de 10 h. Per a la Marató hi haurà un temps de tall al control de pas 5 (Coll de Màniga), a les 2 h 30 min de cursa (9:00 a.m.), qui arribi després d’aquesta hora podrà seguir pel recorregut alternatiu (Mitja Marató) per retornar a Tírvia, però ja fora de cursa. Per a fer el recorregut sencer de la Mitja Marató hi haurà un temps màxim de 9 h i per la Popular hi haurà un temps màxim de 8 h.

Durante el recorrido habrá unos tiempos límite para pasar por los CP, estos tiempos están calculados para poder finalizar la carrera dentro del horario máximo establecido. No se permitirá continuar a quienes superen estas barreras horarias. La carrera la cerrará el equipo escoba que seguirá un ritmo para terminar la carrera en el tiempo máximo establecido. En el caso de que un corredor sea superado por el equipo escoba, se verá obligado a retirarse.

En caso de malas condiciones meteorológicas o por razones de seguridad, la organización se reserva el derecho de parar la prueba, modificar el recorrido o variar los límites horarios.

Artículo 8. Seguridad

La organización situará, en determinados puntos del recorrido y en los controles de paso, personal encargado de velar por la seguridad de los participantes. Es obligatorio seguir las indicaciones de este personal, que estará convenientemente identificado. En caso de abandono se comunicará lo antes posible al personal de la organización. Habrá personal médico para intervenir si es necesario. En caso de que las condiciones climatológicas lo aconsejen, habrá un recorrido alternativo que se comunicará convenientemente en el briefing previo a la salida. Si se decidiera el cambio al recorrido alternativo una vez efectuada la salida, el cambio se comunicará a los participantes en el punto de control oportuno. El equipo escoba, encargado de cerrar la carrera, comprobará el paso de todos los participantes.

Artículo 9. Abandonos y regreso a Tírvia

Los abandonos sólo se podrán hacer en algún CP. En caso de necesidad de evacuación por accidente o lesión que impida la aproximación a pie en unos de los puntos de retorno, se deberá intentar avisar a la organización a través de todos los medios posibles, contactando con alguna persona de control o de asistencia de seguridad para activar el operativo de rescate.

Quienes abandonen deberán avisar obligatoriamente a la organización por medio de un control o poniéndose en contacto con el Centro de Control Operativo a través del número de teléfono de la organización de la carrera que se encuentra en el dorsal.

La organización dispondrá de vehículos de regreso a Tírvia en los puntos de abandono determinados. Sólo habrá un viaje; por tanto, la vuelta se hará en cerrar los controles.

Todos los que abandonen, por seguridad, a su llegada a Tírvia deberán presentarse obligatoriamente en el Centro de Control Operativo. Al finalizar la carrera se dará aviso a los cuerpos de seguridad de aquellos corredores de los que no se tenga constancia de su regreso, para la organización del correspondiente operativo de búsqueda. 

Artículo 10. Dorsales

Los participantes deberán llevar visible en todo momento el dorsal facilitado por la organización, colocado en la parte delantera. Los dorsales deberán estar siempre visibles, no se podrán recortar, doblar, tapar ni modificar.

Artículo 11. Material

Els corredors hauran de preveure que la cursa es desenvolupa per terreny d’alta muntanya exposat a les inclemències típiques de l’època. Segons les previsions del temps, l’organització  aconsellarà, tant a la reunió prèvia com abans de la sortida, el material adient (tallavent o impermeable, guants, gorra o tubular i/o ulleres de sol) tot i que l’últim responsable de la gestió del material per tal de realitzar la cursa en bones condicions serà el mateix corredor. En cas de condicions extremes es pot obligar a portar algun els materials descrits en anterioritat.

La marató es obligatòria fer-la calçat

Per tal de no generar residus i per raons de sostenibilitat, no hi haurà gots als avituallaments. Cal que cada corredor porti el seu got o bidó.

Artículo 12. Normas de seguridad y descalificaciones

- No seguir estrictamente el recorrido señalizado.

- No llevar o no colocarse algún elemento del material indicado previamente por la organización.

- No facilitar la visibilidad del dorsal.

- No atender las indicaciones de los comisarios, los cuerpos de seguridad o de la organización.

- No socorrer un participante que pida auxilio o pedir ayuda sin necesitarla.

- No pasar por el control de salida.

- No registrarse en los puntos de paso.

- Tirar basura o desperdicios.

- Cometer infracciones contra el medio ambiente.

– Participar amb el dorsal d’un altre corredor.

Article 13. Categories, masculina i femenina (anys complerts a 31 de desembre de 2020):

popular:

– Jovent (de 14 a 20 anys) 

– General (Tots els inscrits)

Mitja Marató:

- Jóvenes (de 16 a 20 años)

- Sub-23 (de 21 a 23 años)

- Senior (de entre 24 a 39 años

- Veterano (de entre 40 a 49 años

- Master (de entre 50 y 59anys)

- Master 60 (más de 60 años)

- General (Todos los inscritos)

maratón:

- Jóvenes (de 18 a 20 años)

- Sub-23 (de 21 a 23 años)

– Sènior (d’entre 24 a 39 anys)

– Veterà (d’entre 40 a 49 anys)

- Master (de entre 50 y 59anys)

- Master 60 (más de 60 años)

- General (Todos los inscritos)

Artículo 14. Trofeos y premios.

Marató. Hi haurà premis en targetes bescanviables per als tres primers homes i per a les tres primeres dones de la classificació General valorats en 300 € pels primers, 200 € pels segons i de 100 € pels tercers. Hi haurà medalla per als tres primers classificats de cada categoria masculina i femenina. També hi haurà medalla per al primer pallarès i per la primera pallaresa de la classificació General. No està permesa l’arribada ex aequo. 

Mitja Marató. Hi haurà medalla per als tres primers homes i per a les tres primeres dones de la classificació General. Hi haurà medalla per als tres primers classificats de cada categoria masculina i femenina. També hi haurà medalla per al primer pallarès i per a la primera pallaresa de la classificació General. No està permesa l’arribada ex aequo. No hi haurà cap més premi en  aquesta cursa.

Popular. Hi haurà medalla per als tres primers homes i per a les tres primeres dones de la classificació General i per als tres primers classificats de la categoria Jovent masculina i femenina. També hi haurà medalla per al primer pallarès i per a la primera pallaresa de la classificació General. No està permesa l’arribada ex aequo. No hi haurà cap més premi en  aquesta cursa.

Tots els participants que finalitzin el seu recorregut tindran trofeu de “finisher”  

Para optar a los puestos de primer / a pallarès / a será imprescindible haber indicado la condición de pallarès en el momento de la inscripción, mediante el campo habilitado.

Artículo 15. Derechos de imagen

La organización se reserva los derechos exclusivos de las imágenes, de hacer y recopilar fotografías, vídeos, información de las pruebas en las que todos los participantes están implicados, así como de utilizar todo este material para anuncios, relaciones públicas o cualquier otro propósito .

Article 16. Participació en la Circuit de Curses per Muntanya TRS.

Pel fet que la cursa La Ribalera forma part del Circuit de Curses per Muntanya puntuarà segons està estipulat en el seu reglament particulars

https://trslleida.blogspot.com/p/reglament.html

Artículo 17. Modificaciones 

La organización se reserva el derecho de revisar, modificar o mejorar este reglamento. El hecho de realizar la inscripción muestra la conformidad del participante con este reglamento. Para cualquier aspecto no contemplado en el presente reglamento, la organización se reserva la capacidad de tomar las decisiones que considere oportunas, que deberán ser aceptadas por todos los corredores.

es_ESEspañol
caCatalà es_ESEspañol